Vi erbjuder supply chain-konsulter

Vi erbjuder supply chain-konsulter med hög kompetens och engagemang

En supply chain-konsult är en specialist inom logistik- och försörjningskedjan som erbjuder expertis och rådgivning till företag för att förbättra och optimera deras försörjningskedjor. Här är några av de huvudsakliga uppgifterna och ansvarsområdena för en supply chain-konsult.

En supply chain-konsult granskar ofta företagets nuvarande logistik- och försörjningskedjeprocesser för att identifiera ineffektiviteter eller flaskhalsar.

Baserat på sin analys, föreslår konsulten lösningar eller strategier för att förbättra försörjningskedjeoperationerna, vilket kan innebära förändringar i lagerhantering, transport, inköp eller produktion.

Förutom att ge rekommendationer kan konsulten också hjälpa till med att genomföra dessa förändringar, vilket kan innebära införande av ny teknik, utbildning av personal eller omstrukturering av operationer.

Med tanke på den snabba tekniska utvecklingen inom försörjningskedjeområdet, kan konsulten rekommendera och hjälpa till med införandet av nya system eller teknologier, som t.ex. automatiserade lagerlösningar, avancerade planeringssystem eller IoT-lösningar.

Vi är specialistbolaget inom inköp och supply chain som erbjuder utbildning, rekrytering och konsultlösningar. För oss är våra ledord vår grund – medarbetarorienterat, genuint och professionellt.

Mattias Stridsberg

Mattias Stridsberg

Supply chain-konsulten förbättrar och etablerar relationer

Konsulten kan hjälpa företag att förbättra eller etablera relationer med leverantörer, vilket kan innebära förhandlingar om priser, leveranstider eller andra kontraktsvillkor.

En annan viktig aspekt är att identifiera potentiella risker i försörjningskedjan, som t.ex. leverantörsavbrott, kvalitetsproblem eller geopolitiska förändringar, och utveckla strategier för att hantera dessa risker.

Med ökande fokus på miljön kan konsulten också hjälpa till att skapa en mer hållbar försörjningskedja, vilket kan innebära minskade koldioxidutsläpp, minskad vattenanvändning eller mer etiska inköpspraktiker.

En supply chain-konsult kan arbeta självständigt, vara anställd hos ett konsultföretag eller vara en intern konsult inom ett större företag. De kan ha en bakgrund inom områden som logistik, företagsekonomi, ingenjörsvetenskap eller andra relaterade discipliner.

Varför ska man anlita en supply chain-konsult?

Varför ska man anlita en supply chain-konsult?

En konsult från Nordic Supply Chain skulle ha en djupgående förståelse för den nordiska marknaden, kulturen, regelverket och de specifika utmaningarna i regionen.

Ett regionalt företag som Nordic Supply Chain kan ha etablerade relationer med viktiga aktörer i branschen, vilket kan underlätta samarbeten och förhandlingar.

NSC är specialiserade på den nordiska marknaden, kan de ha samlat på sig en betydande erfarenhet från att hantera supply chain-frågor specifika för regionen. Mindre, regionalt fokuserade företag kan ofta vara mer flexibla och anpassa sig snabbare till kundens specifika behov jämfört med större organisationer.

Kontakta oss

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.