Category Manager (Rekrytering)

Category Manager

Saint-Gobain Ecophon develops, manufactures and markets acoustic products and systems that contribute to a good working environment by enhancing peoples’ wellbeing and performance. Our promise »A sound effect on people« is the core backbone of everything we do.

Ecophon AB is the largest company in the Saint-Gobain Ecophon group, which has sales units in 14 countries, production facilities in Sweden, Denmark, Finland, France, the Netherlands, Portugal and Brazil and approximately 1000 employees. The head office is located in Hyllinge, just outside Helsingborg, Sweden. Ecophon is part of the global Saint-Gobain Group, which is one of the 100 leading industrial companies in the world.

Uppgifter och Ansvar

Vi letar just nu efter en Category Manager till den Centrala Strategiska Inköpsavdelning för Ecophon, placerad i Hyllinge utanför Helsingborg.

I denna roll ansvarar du för kategorin ”Traded and Accessories”, med ett koordinerande och kommunikativt ansvar för hela Ecophon, globalt. Du har ett stort fokus på cost, besparingar, analys och långsiktiga samarbeten, vilket möjliggör goda strategiska beslut för Ecophon, men även på optimering av leverantörsbaser, samt upphandlingar. Rollen innebär ett nära samarbete med organisationen, samtidigt som du som person behöver vara självgående och med lätthet kunna navigera i processer och beslut.

Profil och Bakgrund

Vi söker dig som är analytiskt lagd, och har lätt för att bygga förtroendeingivande relationer såväl internt som externt. Du har en förmåga att hantera olika situationer, med människor i många olika roller, på ett professionellt sätt och inser värdet i att skapa förutsättningar för en lyckad affär.

Du är en lagspelare som förstår innebörden av att ha gemensamma mål, men arbetar självständigt för att bidra till att dessa uppnås. Du ansvarar för att driva upphandlingar, med många interna intressenter, såväl inom Ecophon som inom Saint-Gobain. Du är van vid att tänka och arbeta kostnadseffektivt baserat på TCC, samt att i projekt verka för att driva förbättringar och skapa goda ekonomiska förutsättningar för bolaget.

Goda kunskaper i Officepaketet samt vana av affärssystem ser vi som en förutsättning, kvalificerad kompetens inom avtalsjuridik, ekonomi och logistik är meriterande, och att representera företagets kärnvärden ”Passion, ansvar och öppenhet” en självklarhet.

Utbildning inom Inköp och Supply Chain, eller motsvarande erfarenhet, är ett krav. Har du kunskap inom marknader såsom stål och aluminium är det meriterande.

I rollen förekommande arbetsuppgifter

 • Ansvar för att koordinera arbetet inom kategorin för Ecophon, samt samla in, sammanställa och analysera all relevant data (så som pris, prisutveckling, index, volymer) i rapporter till Management.
 • Göra upphandlingar i enlighet med inköpspolicyn samt de processer och rutiner som finns för organisationen.
 • Ansvar och befogenhet att författa företagsekonomiska leverantörsavtal för material & tjänster i enlighet med giltig inköpspolicy och Power of Rights, samt hålla relevanta system uppdaterade med information såsom prislistor, leverantörsinformation etc.
 • Ansvar för att kontinuerligt utvärdera potentiella och existerande leverantörer avseende Total Contract Cost
 • Skapa en kategoristrategi, samt optimera leverantörsbasen utifrån densamma.
 • Bidra till att optimera inköpsprocessen inom tilldelade kategorier ur ett strategiskt perspektiv.
 • Följa upp leverantörers prestationer via överenskomna KPI:er både internt på Ecophon och mot leverantörer.
 • Lokalisera interna besparingsmöjligheter inom den egna kategorin, samt hitta synergier inom bolagen som ingår I Ecophon.
 • Delaktig i projekt
 • Nära samarbete med R&D gällande nyutveckling.
 • Driva och samordna övriga uppgifter enligt resursallokering av inköpschef.
 • Utgöra back-up vid behov till övriga resurser inom inköpsavdelningen.
 • Ansvar för att stödja och vägleda intern personal i inköpsfrågor.

Om du är intresserad av tjänsten så tveka inte att höra av dig till:

Mattias.stridsberg@nordicsupplychain.se

Mob: 0709458903

Johanna@nordicsupplychain.se

Mob: 0709102102

Kunden har gjort sitt urval i denna rekrytering och undanber därmed andra rekryteringsbolag och konsultbolag.

Ansökan

Steg 1 av 2

Dina personuppgifter

Ditt namn(Obligatoriskt)
Din e-postadress(Obligatoriskt)